Hoppa till huvudinnehåll

Frivilliga Försvarsorganisationernas samarbetskommitté FOS Norrtälje

Sök
Startsida
  
Frivilliga Försvarsorganisationernas samarbetskommitté FOS Norrtälje > Diverse länkar > Bilkåren  

Bild för namnlist för webbdelssida
Bilkåren

 Bilkåren länkar

  Bilkårens hemsida

 Roslagens Bilkår

Välkommen till Roslagens Bilkår!

Vi utbildar kvinnor och män till förare åt bland annat hemvärnet, FRG i Norrtälje kommun, Vägverket och Svenska Kraftnät. Förutom dessa avtal är flera av våra medlemmar också engagerade i frivilliga körningar i samband med statsbesök mm. Det uppdrag som är aktuellt just nu är körningar i samband med Sveriges EU-ordförandeskap.

Vår kår täcker Norrtälje, Österåkers och Vaxholms kommun. Kåren bildades 1953. Vi är idag ca 70 medlemmar.

Kårverksamheten består av några kåraftnar per år med olika innehåll. Det kan vara gocart, bilorientering eller trafik på schemat. Dessutom har vi årligen några återkommande evenemang i form av en våravslutning, tårthjul på skyltsöndagen i Norrtälje och Lillejul. Tillsammans med de andra föreningarna i FOS kan vi också genomföra en del aktiviteter och utbildningar. T ex i första hjälpen.

Som medlem i Roslagens Bilkår får du vårt egna medlemsblad ca 2 ggr/år.

Är du över 15 år, folkbokförd i Sverige eller svensk medborgare kan du bli medlem hos oss i Bilkåren. Numer är både killar och tjejer välkomna som medlemmar!

Är du intresserad att bli medlem är du välkommen att kontakta oss via e-post roslagens_bilkar@snabela.nl eller via telefon 0175-623 28 alternativt 0767-940 846. Det går också bra att komma till något av våra styrelsemöten. I samband med dessa kan man också få hjälp med att till exempel fylla i kursanmälningar och teckna avtal.

Vill du läsa mer om Bilkåren rekommenderar jag hemsidan www.bilkaren.se där vi också har vår lokala hemsida.

Vi ses!

Carina Modén, Kårchef Roslagens Bilkår.